Strumporna Emma är ett par feminina sockor med bra passform. Mönstret är ganska enkelt eftersom du bara stickar med en färg i taget och hålmönstret upprepar sig så att det känns logiskt att sticka. Du stickar strumporna runt, uppifrån och ner, med en rullkant, antingen med strumpstickor eller med metoden magic loop, som modellen lämpar sig bra för. Det fina hålmönstret ger strumpan det lilla extra liksom resår och tå i avvikande färg.

STORLEKAR
Mönstret är i damstorlek men du kan också variera genom att själv bestämma längden på foten. Du kan också reglera storleken med hjälp av garn- och stickval. I slutet av mönstret finns en bifogad måttabell för skostorlekar till din hjälp.
STICKFÖRSLAG
Strumpstickor och eller lång rundsticka (vid magic loop metod) strl 2.25 eller 2.5.
STICKFASTHET
Stickfastheten för slätstickning är 28 m på 10 cm. Gör en provlapp för att testa stickfastheten. Öka eller minska i stickstorlek vid behov.
GARN
100 g + ca 20 g i avvikande färg, sock yarn från Crazy beautiful yarn, Twisted sock från Fru Valborg, Softsock från Moods of colours, eller annat sockgarn med en löpmeter på 360-420 m/ 100 m. Tips! Hålmönstret framträder tydligare om garnet inte är så kraftigt melerat.

Så snart du handlat färdigt i kassan så skickas ett mejl där du får en länk till din nedladdningssisda där du klickar på denna ikon: 

Du når också din nedladdningssida via ditt konto hos Knitting Friend

Strumporna Emma

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: EmmaS1
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Knitting Friend Strumporna Emma