Björnbärssockorna är ett par finsockar med vackert björnbärsmönster över hela sockan. Mönstret framträder mer om du använder ett garn som inte är alltför melerat. Du stickar strumporna runt, uppifrån och ner, antingen med strumpstickor eller med metoden magic loop.

STORLEKAR
Mönstret är i dam- (eller juniorstorlek) men du kan också variera genom att själv bestämma längden på foten och höjden på skaftet. Du kan också reglera storleken med garn- och stickval. I slutet på mönstret finns en bifogad måttabell för skostorlekar till din hjälp.

STICKFÖRSLAG
Strumpstickor eller lång rundsticka (vid magic loop metod) strl 2,25 eller 2,5. Du behöver också en hjälpsticka (ex. en strumpsticka), till mönsterstickningen.

STICKFASTHET
Stickfastheten för mönsterstickningen är 28 maskor på 10 cm. Gör en provlapp för att testa stickfastheten. Öka eller minska i stickstorlek vid behov.

GARN
100 g Merino swirl från Fru Valborg, handfärgat sockgarn från Limmo-design, handfärgat Trekking från Garnbolaget eller annat sockgarn med en löpmeter på 360-420 m/ 100 m.


Björnbärssockorna

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: Björnbärssockorna
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Björnbärssockorna Knitting Friend