Sockorna Granskog är ett av mönstren i serien Midvinter. Vintriga mönster som inte bara passar vid jul utan hela vintersäsongen. Det är ett modernt mönster byggt på traditionell formgivning. Den flerfärgade bården gör att sockan ser extra fin ut medan resten av sockan stickas i en färg med ribbstickning och fläta. Du stickar sockorna uppifrån och ner, runt på strumpstickor eller rundsticka, s.k. magic loop metod.

STORLEKAR Mönstret är i dam och herrstorlek, men du kan också variera genom att själv bestämma längden på foten och höjden på skaftet. Du kan också reglera storleken med garn slutet på mönstret finns en bifogad måttabell för skostorlekar till din hjälp.

STICKFÖRSLAG (eller juniorstorlek) och stickval. I Strumpstickor eller lång rundsticka (vid magic loop metod) 3,5.

STICKFASTHET Stickfastheten för slätstickning är 24 m x 28 m , 10 x 10 cm på st 3,5 . Gör en provlapp för att testa stickfastheten. Öka eller minska i stickstorlek vid behov.

GARN 150 g av huvudfärg och vardera 20 g av två olika mönsterfärger av Novitas Sju bröder, Limmo designs tretrådiga ullgarn eller annat sockgarn med en löpmeter på ca 200 m/100 m. 

Sockorna Granskog

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: Sockorna Granskog
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Sockorna Granskog Knitting Friend