Vantarna Gro är ett modernt vantmönster byggt på traditionella modeller och mönster. Den flerfärgade mudden gör att vanten ser extra fin ut medan själva handen stickas I en färg med ett vackert bladmönster. Du stickar vantarna nedifrån och upp, runt på strumpstickor eller rundsticka, sk magic loop metod.

 
STORLEK
Mönstret är utformat för en medelstor damhand men du kan lätt minska eller öka storleken genom att byta stickstorlek och variera längden på tummen.
MATERIAL
Stickor: Strumpstickor (eller rundsticka) 4 mm, eller de stickor som ger rätt masktäthet.
Garn: Tretrådigt ullgarn från Kampes, Jordnära från Höner och Eir, Marks och Kattens Ecoull, Istex Lettlopi, Big merino hug 50-100 g av bottenfärgen (varierar beroende på garn) och ca 10 g av vardera mönsterfärg.
STICKFASTHET
20x28 cm ; 20 m och 26 v på st 4 mm.  Gör en provlapp för att testa stickfastheten. Öka eller minska i stickstorlek vid behov.
I-CORDUPPLÄGGNING
I mönstret används I-corduppläggning som är mycket dekorativ och rolig att sticka. Det finns flera bra beskrivningar på internet av hur man gör I-corduppläggning. Till filen bifogas instruktion på hur man gör I-corduppläggning.
 
Så snart du handlat färdigt i k assan så skickas ett mejl där du får en länk till din nedladdningssisda där du klickar på denna ikon: 

Du når också din nedladdningssida via ditt konto hos Knitting Friend

Vantarna Gro

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: VantenGro
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Vantarna Gro Knitting Friend