Vantarna Rutger är ett modernt vantmönster byggt på traditionella modeller och mönster. Den flerfärgade mudden gör att vanten ser extra fin ut medan själva handen stickas i en färg med ett strukturmönster på ovansidan av handen. Du stickar vantarna nedifrån och upp, runt på strumpstickor eller rundsticka, sk magic loop-metod. Tummen kan stickas på olika sätt, du väljer själv. I mönstret ges beskrivning på två olika; vanlig klassisk rak tumme och kiltumme i sidan av vanten.

STORLEK
Mönstret är utformat för en medelstor herrhand men du kan lätt minska eller öka storleken genom att byta stickstorlek och variera längden på tummen.

MATERIAL
Stickor: Strumpstickor 4 mm, eller de stickor som ger rätt masktäthet
Garn: Tretrådigt ullgarn från Kampes, Jordnära från Höner och Eir, Marks och Kattens Ecoull, Lettlopi, Smart från Sandnes garn eller Big merino hug från Rosy greenwool. 50-100 g av bottenfärgen (varierar beroende på garn) och ca 10 g av vardera mönsterfärg.

MASKTÄTHET
10x10 cm ; 18 m och 26 v på st 4 i slätstickning

I-CORDUPPLÄGGNING
I mönstret används I-corduppläggning som är mycket dekorativ och rolig att sticka. Det finns flera bra beskrivningar på internet av hur man gör I-corduppläggning. Till filen bifogas instruktion på hur man gör I-corduppläggning.

Så snart du handlat färdigt i kassan så skickas ett mejl där du får en länk till din nedladdningssisda där du klickar på denna ikon: 

Du når också din nedladdningssida via ditt konto hos Knitting Friend

Vantarna Rutger

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: VantenRutger
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Vantarna Rutger Knitting Friend