Strumporna Johanna är ett par feminina sockor med bra passform. Mönstret är ganska enkelt eftersom du bara stickar med en färg i taget och hålmönstret upprepar sig så att du snart lär dig det utantill. Du stickar strumporna runt, uppifrån och ner, antingen med strumpstickor eller med metoden magic loop, som modellen lämpar sig bra för. Det fina hålmönstret ger strumpan det lilla extra liksom mudd och tå i avvikande färg.

STORLEKAR
Mönstret är i damstorlekar, men du kan också variera genom att själv bestämma längden på foten och höjden på skaftet. Du kan också reglera storleken med hjälp av garn- och stickval. I slutet av mönstret finns en bifogad måttabell för skostorlekar till din hjälp.
STICKFÖRSLAG
Strumpstickor eller lång rundsticka (vid magic loop metod) strl 2.25 eller 2.5.
STICKFASTHET
Stickfastheten för hålmönstret och slätstickningen är 28 m på 10 cm. Gör en provlapp för att testa stick-fastheten. Öka eller minska i stick-storlek vid behov.
GARN
100 g + ca 20 g i avvikande färg, Twisted sock från Fru Valborg, Humble regards from Devon från Moods of colours, eller annat sockgarn med en löpmeter på 360-420 m/ 100 m. 

Så snart du handlat färdigt i kassan så skickas ett mejl där du får en länk till din nedladdningssisda där du klickar på denna ikon: 

Du når också din nedladdningssida via ditt konto hos Knitting Friend

Strumporna Johanna

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: JohannaS1
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Knitting Friend Strumporna Johanna