Trasmattesockor är ett grundmönster, lätt att variera, att utgå ifrån när du vill sticka trasmattesockor av dina restgarner i melerat garn. Du kommer att upptäcka att de självrandande garnerna blir ännu vackrare när du blandar dem. Kanske gör du som jag och köper nya självrandande garner i syfte att blanda med varandra. I detta mönster får du tips på hur du kan göra för att det ska se riktigt fint ut. Mönstret är ganska enkelt eftersom du bara stickar med en färg i taget.

STORLEKAR
Mönstret är i damstorlek (passar även junior) men du kan ganska lätt variera det genom att öka eller minska antalet maskor runt foten och själv bestämma längden på foten och höjden på skaftet. Du kan också reglera storleken med hjälp av garn- och stickval. I slutet på mönstret finns en bifogad måttabell för skostorlekar till din hjälp.
STICKFÖRSLAG
Strumpstickor eller lång rundsticka (vid magic loop metod) strl 2,25 eller 2,5.
STICKFASTHET
Stickfastheten för slätstickning är 28 m på 10 cm. Gör en provlapp för att testa stickfastheten. Öka eller minska i stickstorlek vid behov.
GARN
Totalt ca 100 g tunt strumpgarn, 360-425 m / 100 g. Strumporna i detta mönster är stickade i Opalgarn, men andra lämpliga garner kan vara strumpgarn från Fru Valborg, Humble regards from Devon från Moods of colours, handfärgat sockgarn från Crazy beautiful yarn eller Sisu från Sandnes garn.

Så snart du handlat färdigt i kassan så skickas ett mejl där du får en länk till din nedladdningssisda där du klickar på denna ikon: 

Du når också din nedladdningssida via ditt konto hos Knitting Friend.

Trasmattesockor

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: TrasmattesockorS1
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Trasmattesockor Knitting Friend