Strumporna Norden Knitting Friend 

Strumporna Norden är ett par snygga och användbara sockor, en modern strumpa som fångar upp traditionen. Garnval och stickstorlek gör strumporna varma och bekväma. De är ”lagom” tjocka, dvs inte så tunna som sockor stickade av de tunnaste sockgarnerna men heller inte så tjocka som de gammaldags traditionella raggsockorna. Modellen är utformad så att den passar många. Du stickar strumporna runt på strumpstickor, uppifrån och ner. Den mönstrade bården på skaftet gör att strumpan får något extra och det ribbstickade skaftet och ovansidan på foten gör att strumpanfår fin passform. Den förstärkta hälen gör att den håller bättre. Trevlig stickning!

STORLEK
Mönstret finns i tre storlekar men du kan också variera respektive storlek genom att själv bestämma längden på foten och höjden på skaftet. I slutet på mönstret finns en bifogad måttabell för skostorlekar till din hjälp. De tre storlekarna i mönstret är: barn (dam) herr

GARN
Onion Fino organic wool+nettles, Viking sportsragg, Opal 6-trådigt eller Mellanraggi. Om du vill sticka i 100 % obehandlat ullgarn utan tillsatser kan du använda Jordnära från Höner och Eir, men då rekommenderas en förstärkningstråd i häl och ev tå för att strumpan ska hålla bättre.

STICKFÖRSLAG
Strumpstickor 3

STICKFASTHET
28 m och 30 v = 10x10 cm i resårstickning (3r, 1 a) på st 3. 24 m och 30 v = 10x 10 cm i slätstickning på st 3

Så snart du handlat färdigt i kassan så skickas ett mejl där du får en länk till din nedladdningssisda där du klickar på denna ikon: 

Du når också din nedladdningssida via ditt konto hos Knitting Friend

Strumporna Norden

  • Tillverkare: Tina Lundell
  • Artikelnummer: NordenS1
  • Tillgänglighet: 1
  • 50 kr

  • Exkl moms: 47 kr

Tillgängliga alternativ


Taggar: Strumporna Norden Knitting Friend